top of page

Ondanks dat het bestemmingsplan nog vastgesteld moeten worden, heeft de projectontwikkelaar al een uitgewerkt plan klaarliggen: Landgoed Voorlei. Het bevestigt het sterke vermoeden dat er weinig over zal blijven van het bestaande karakter en het met zorg ontwikkelde groen. De huidige bebouwing wordt omringd met nieuwbouw, waaronder ook hoogbouw.

 

Gesproken wordt over 325 woningen. Niet alleen de bouw zal een enorme impact hebben op de bestaande flora en fauna in het park en de leefomgeving van veel mensen, ook de gevolgen in de toekomst zullen groot zijn.

De geluidsoverlast van de bewoners en de toename van een geschatte 500 auto's zullen een grote aanslag zijn op het milieu in het gebied.

Daarnaast zal het verkeer ontsluiten via de Veursestraatweg. Dit samen met het verkeer wat zal komen van de woningbouw in de Duivenvoordecorridor: het verkeer van project Noorthey (zie onderstaande tekening) zal ook worden ontsloten via Park Schakenbosch. Aangevuld met het verkeer van de andere woonprojecten die in ontwikkeling zijn (Vlietvoorde, Connexxion-locatie) en het verkeer dat zal toestromen voor de toekomstige winkelmall, zal de verkeersdruk en de milieuvervuiling op de Veursestraatweg (en in de gehele omgeving) exponentieel toenemen.

Het groen wat er dan nog is zal het zwaar krijgen om stand te houden.

We raken dus niet alleen een prachtig en uniek park kwijt, we krijgen er veel

ellende voor terug...

Klik op de foto voor een vergroting (pdf)

Het bouwplan

bottom of page