top of page

Het initiatief

Tijdens onze wandelingen in Schakenbosch vernamen wij steeds vaker de ongerustheid van mensen over de bouwplannen. En het onvermogen om er nog iets tegen te doen. 'Het plan is toch al gesmeed' en 'het draait alleen maar om geld' zijn veel gehoorde uitspraken. En ook wij maken ons zorgen. Wij kennen het park van kleins af aan en dragen het een warm hart toe. De rust en de natuur zijn bijzonder en heel prettig in zo'n drukke omgeving.

Wij vonden het tijd om in- en omwonenden van Leidschendam-Voorburg een plek te geven voor hun stem. Gesteund door leden van de voormalige klankbordgroep, is Karen de Mos het initiatief Behoud Park Schakenbosch gestart met een Facebook pagina en een website.

Wij zetten ons in voor een gezonde leefomgeving. Een leefomgeving waar ruimte is voor mens én natuur. Ook wij willen graag, net als de gemeente, de groenste stad van Nederland zijn. Maar dan wel oprecht, vanuit een visie. En niet omdat het een goede marketingtool is.

Dit initiatief is vooral bedoeld om de waarde van Park Schakenbosch zichtbaar te maken. Het cultuurhistorische aspect, de unieke flora en fauna en de ruimte die het biedt voor wandelingen en ontmoetingen. Dat doen wij graag samen met iedereen die ook geniet van het park én de natuur. Want zo'n groene parel in de randstad, dat kunnen we toch niet verloren laten gaan?

Karen de Mos (omwonende)

Cees Oosterbeek (omwonende)

Tjaard de Vries (omwonende)

Wout van Soest (stichting Dierenweide)

Willy Smit (omwonende)

bottom of page