top of page

Inmiddels hebben we al veel steunbetuigingen ontvangen.

Hieronder (een deel van) wat mensen hebben geschreven:

---

Bij de inloopavond ben ik erg geschrokken van de hoeveelheid woningen die in het gebied worden gebouwd. De mooie open gebieden die er nu zijn, worden in kleine postzegeltjes verdeeld. Er zal best een aantal bomen gespaard blijven, maar het lijkt me duidelijk dat het hele terrein straks verandert in villawijk Schakenbosch. Dit moeten we proberen te voorkomen. Fijn dat er een aantal deskundige mensen actie gaat ondernemen.'

---

Zoveel woningen betekent het einde van dit nog altijd prachtige park.

---

Er zou een groene corridor komen?!

---

Het park is een fijne ontmoetingsplaats. Wandelen voor mensen uit de omgeving.

Ik kom er dagelijks met de honden en zie dan veel mensen die allemaal erg blij zijn met deze mogelijkheid. Ongerust over de toekomst van 't park.

Ook kan het er heel stil zijn, soms een uur dat je niemand tegenkomt.

Er is al zoveel groen ingeleverd voor woningen. Kijk naar het ernaast gelegen perceel,

met enorme apartementen. Dit groen is erg belangrijk!

---

Het park is een oase van rust temidden van de drukte en bebouwing van Leidschendam. Er wordt in de nabije toekomst zo verschrikkelijk veel bijgebouwd in LV en het zou zonde zijn als ook dit stukje groen gaat verdwijnen. Ik wandel er regelmatig met de honden. Helaas zie ik dat er steeds meer zwerfvuil ligt en dat er vuilbakken ontbreken. Toevallig werd er vandaag wel weer eens gras gemaaid!

---

Het park staat voor groen, rust, ontspanning, energie en een manier om je vrije tijd in te besteden. Dit groene park moet juist versterkt worden en de ecologische waarden die het gebied bezit, verder uitbreiden. Ik ben absoluut tegen bebouwing omdat dit het evenwicht van het park compleet verstoord. Vroeger was het park nog veel groter en liep het door tot de wijk het Lien. Bebouwing betekent dat het groene karakter verloren gaat en de rust verdwijnt, terwijl dit nu juist de plek is waar veel mensen van dichtbij maar ook van ver weg naar toe komen om te genieten. De natuur, de vogels, de rust, alles maakt dat dit park prima vertoeven is in alle jaargetijden. Het is niet alleen voor de hondenuitlaters een fantastische plek, maar ook voor de normale wandelaars, hardrenners, ruiters en spelende kinderen een fijne plek om je energie kwijt te kunnen. Bebouwing in dit park betekent een verstoring van het ecologische evenwicht en het aantasten van het natuurlijke karakter die het park uitstraalt. Naast het natuurlijke karakter is er ook veel historie, die je letterlijk voelt als je er door heen loopt. Park Schakenbosch staat voor alles wat met groen en rust te maken heeft, ze gaan toch ook niet bouwen in het historische park vreugd en rust in Voorburg? Beide parken hebben een zelfde soortgelijke historie en ook daar is bebouwing natuurlijk niet mogelijk en wenselijk. Ook die plek is net als park Schakenbosch een plek waar mensen graag vertoeven. Park Schakenbosch moet dus blijven zoals het is maar mag wel beter worden onderhouden en het ecologische enenwicht verder worden uitgebreid!!

---

Het is een prachtig park heerlijk om te wandelen met de hond en mooie oude bomen. En mooi gelegen tussen alle drukte van wegen en woonwijken.

---

Een heerlijke plek voor mij om er te wandelen en daarbij te genieten van de gevarieerde flora en fauna en vooral ook van de weldadige rust die ervan uitgaat.

---

Het park is een oase van rust. Heerlijk om te wandelen èn om te sporten (hardlopen). Maak er een echt park van, evt. met een theetuin & nutstuin.

---

Het park Schakenbosch moet blijven zoals het nu is en zeker geen woningbouw in dit prachtige natuurgebied.

---

Het is een rustig park waar wij vaak een avondwandeling maken. Mooi groen en vogelrijk. Het is onze achtertuin, grenzend aan onze woonwijk. Dit soort parken heeft de mens nodig om tot rust te komen en te genieten van de natuur. Er blijft niet veel groen meer over in het stedelijke westen. Laat het vooral zo blijven.

---

Dit park is van onschatbare waarde voor onze jeugd. Dagelijks kom ik in dit park waar bomen staan van meer dan honderd jaar. Ook de variatie van de planten en bomen is enorm. Mijn klein kinderen geef ik wekelijks les in de aanwezigheid van de dieren, bomen en planten. Mijn kleinkinderen noemen het bos een avontuur. Dit moet behouden blijven. Een groene long in een veel te dichtbebouwd Voorburg-Leidschendam.

---

Parkschakenbosch moet in mijn optiek blijven omdat het een mooie plek is om te wandelen, met je hond te spelen en mensen te ontmoeten. Er staan mooie oude bomen die zeker moeten blijven staan. Er gaat in onze omgeving steeds meer natuur verloren en dat kan toch niet de bedoeling zijn!

---

Dit park is te mooi om er zo veel huizen neer te zetten. Laten we aub een beetje groen behouden in Leidschendam. Schakenbosch ligt eigenlijk in het groene hart of te wel HIER MAG NIET WORDEN GEBOUWD. En de gemeente wil juist grond zonder bouwbestemming veranderen in grond met bouwbestemming!!! ONBEGRIJPELIJK

---

Een prachtig wandelpark voor het gezin. Zo hebben we er geen in Leidschendam.

---

Laten we zuinig zijn op onze leefomgeving en niet alles vol bouwen.

---

Een van de weinige plekken in Leidschendam waar je rustig kunt wandelen; een heerlijk parkje met prachtige bomen en andere natuur. Een dagelijkse oase van rust voor mens en dier.

---

Park Schakenbosch moet blijven voor rust en ontspanning. Stop de projectontwikkelaar!

---

Het is een fijn park om in te lopen en om mensen te ontmoeten. Met prachtige oude bomen en heel prettig om tussen al de volgebouwde straten een stuk park te hebben om de hond in te laten spelen.

---

Park Schakenbosch is een schitterend park waar je helemaal tot rust komt als je daar wandelt. Je hoort er tenminste nog de vogeltjes fluiten en er zijn in Leidschendam nog maar weinig plekken waar je dat hoort. Park Schakenbosch moet blijven !!!!!!!

---

Schakenbosch is een oase van rust en biedt veel afwisselende begroeing met verschillende vogelsoorten. Ik woon aan de rand van het gebied en zou het bijzonder vervelend vinden wanneer het karakter 'verstedelijkt'. Als er dan toch woningen moeten komen, laat het dan beperkt zijn en ingepast in het groene kader.

---

 In schakenbosch geniet ik met volle teugen van de vogels en het mooie park. Zelfs de buizerds, eekhoorns en een ree zie je in het park. Dit mooie groen moet behouden worden waarvoor het bedoeld is!!

---

Prachtige natuur,bijzondere bomen en een rustpunt . Heerlijke omgeving om te wandelen met de hond.

---

Geboren en getogen ben ik naast Park Schakenbosch al 43 jaar en nog steeds loop ik elke dag  met veel plezier door het park met de honden, net als vele andere o.a hondenbezitters, hardlopers, revalidatiepatiënten uit Prinsenhof enz. ook vele buurtkinderen spelen graag met een balletje op het grote veld, gezien dat het enige veld in de buurt is! Vooral ook op zondag is het een drukte van belang. Zo veel dieren zijn nu weer aan het nestelen en vorige week heb ik nog een hermelijn zien lopen, ook heel veel bijzondere planten en o.a de oeroude kastanjeboom bij het biljartgebouwtje.

Ik ben nu al verdrietig bij het idee dat dit verloren gaat, het park geeft zo veel mensen plezier... laat dit alsjeblieft niet verloren gaan voor geld!!!!! 

---

Het park Schakenbosch is een heerlijke plek om te wandelen, met of zonder hond. Vanaf mijn vroege jeugd heb ik aan de rand van het terrein gewoond en hier goede herinneringen aan. Nu woon en wandel ik er nog steeds. De Veursestraatweg is al erg druk en met meer woningen wordt het steeds drukker.

---

Ik ben voor het behoud van het park in zijn huidige vorm.

---

Wij genieten om heerlijk door het park te lopen. De kinderen houden er van om te spelen, te voetballen en boompje klimmen. Laat dit stuk groen met rust!

---

Leidschendam-Voorburg wil graag groenste gemeente van Nederland worden las ik pas nog in het krantje. Juist dan is dus belangrijk dat park Schakenbosch behouden blijft en er iets aan onderhoud gedaan wordt.

---

Altijd aan de rand het park gewoond! Veel herinneringen!

---

Park moet blijven heeft zoveel te bieden.

---

Ik loop er 3x per dag met de hond, de rust, het groen, het zingen van de vogels. Ik woon er tegenover. Vanuit mijn voordeur kijk ik het park in. Moet dit mooie uitzicht verpest worden door hoogbouw? Het is logisch dat er wat moet gebeuren met het park maar zoveel woningen? En de omwonenden dan, de bewoners van Prinsenhof en Rivierduinen moeten die allemaal geweerd worden omdat er zonodig een woonwijk van gemaakt moet worden? Die hoogbouw past zeker niet in die groene omgeving.

---

Het park moet blijven. We wandelen er bijna dagelijks met onze jonge kinderen en zijn erg blij met het stukje groen zo dichtbij ons huis. Ook de kinderboerderij vereren we vaak met een bezoekje, dus die moet zeker ook blijven.

---

Moet zeker grootste deel park blijven. De natuur in de omgeving wordt steeds kleiner. Uil, ooievaar,buizerd, en andere vogels en dieren alles verdwijnt. Nee dus!!!

---

Deze groene oase moet blijven!

---

Een prachtig groene long in de randstad. Een bijzonder park door de prachtige variëteit aan bomen die zo mooi uitgegroeid zijn. Het duurt jaaaaaren om weer zulke mooi volgroeide bomen te krijgen. Leidschendam-Voorburg de groenste gemeente zou zich hier nog echt achter haar oren moeten krabben eer zij hier WEER bebouwing toestaat. Er lopen zoveel mensen te genieten, al dan niet met hond of kleine kinderen, ouders die in Prinsenhof zitten of dierbaren die in Rivierduinen zijn opgenomen. Denk na ! Dit park dient zoveel doelgroepen!

---

Ik hoop dat jullie genoeg stemmen krijgen om Schakenbosch te redden, helaas betekenen 325 extra woningen heel veel extra onroerendgoed belasting voor gemeente Leidschendam Voorburg en de gemeente is gek op geld dus vrees ik het ergste!

---

Schakenbosch is één van de weinige groene parken in Leidschendam. Het is heel jammer om dit op te offeren. Wijkontwikkeling moet plaatsvinden in gebieden waar geen dier- en plantsoorten worden verstoord. Er is heel weinig groen in deze omgeving en we moeten zuinig zijn op wat er nog is. Er zijn vast weilanden te vinden waar nieuwe huizen kunnen worden gebouwd met minder schade voor de omgeving.

---

Ik sluit mij van harte aan bij dit initiatief. Wij wonen sinds twee jaar aan de Frekehof en een belangrijke reden hier te gaan wonen is de ligging aan het Schakenbosch. Het is een mooie plek en wat mij betreft is ontwikkeling van Schakenbosch een devaluatie.

---

Het zou eeuwig zonde zijn als Park Schakenbosch verloren gaat. Het is zo'n prachtig natuurgebied, elke dag weer anders. Het ultieme genieten van de schoonheid en de rust!

---

Wij wandelen elke dag met de honden in dit heerlijke park, een oase van rust in het drukker wordende Leidschendam. Hierbij steun ik het initiatief voor het behoud van het park Schakenbosch. Dagelijks beleven wij plezier aan het park. Ik wandel er regelmatig 

Ook wandel ik dagelijks met patiënten( GGZ Rivierduinen) in het park. Dit geeft vaak rust en oog voor iets anders dan hun ziekte. Het zou heel fijn zijn als het groen zou blijven.

---

Geweldige mooie plek in alle seizoenen. Een wandeling met kids om los te komen van alle drukte van school en de digitale wereld. Ook voor het uitlaten van onze hond, die uitbundig op verschillende momenten van de dag veel honden ontmoet en ermee speelt. Een plek waar jong en oud elkaar ontmoeten en er in rust een praatje gemaakt kan worden.

---

Dagelijks laat ik hier mijn 2 honden uit. Er is in Leidschendam geen enkele plek te vinden waar je zo heerlijk kunt wandelen, elkaar kunt ontmoeten en waar de honden even helemaal vrij kunnen zijn. Maak een mooi park van Schakenbosch, met speelweides voor kinderen, een voetbalveldje of basketballveld, picknick tafels en een gebied waar mensen hun honden kunnen uitlaten. Behoud deze groene oase voor de bewoners van Leidschendam!

---

Struiken in bloei, zingende vogels, rust en ruimte, het is heerlijk in het Schakenbosch, en dat wil ik heel graag zo houden!

---

De bewoners van verpleeghuis Prinsenhof maken dagelijks gebruik van park Schakenbosch. Met of zonder begeleiding. Dit mag niet verdwijnen. Geef ons knappe koppen die dit voor de gewone burger kunnen verwoorden!   Help!!!!!!!!!!!!! Ons prachtige enige park in noord Leidschendam wil 'men' lees 'het kapitaal' verkopen ten koste van de burgers.

---

Laat dit park blijven.Behoud dit prachtige natuurgebied. Dit stuk groen is onmisbaar m.b.t. het milieu in Leidschendam en Voorschoten. Voor mij persoonlijk een dramatisch plan. Ik hou van mijn park!

---

Wij wandelen dagelijks met onze hond in het prachtige park, waarbij wij niet alleen genieten van de rust, zuurstof en prachtige omgeving, maar ook van het gezelschap van andere hondeneigenaren. Goed voor de fysieke en mentale gezondheid van mens en dier. Een ramp als het verloren zou gaan.

---

Ik steun deze actie. Het park schakenbosch moet blijven. De natuur moet blijven.

---

Er is al zoveel bouw overal. laat nou eens wat groens over... We moeten NL niet volbouwen maar groen houden!

---

Het park moet hoe dan ook blijven! De mensen hebben de wereld al genoeg vergalt. Laten we het beetje groen wat we nog hebben behouden. Niet alleen voor ons maar ook voor de flora en fauna. Huizen hebben we al genoeg in Nederland. En huizen plaatsen op een plek waar veeel dieren leven? Nee dat vind ik niet oké!

---

Laat het blijven zoals Park Schakenbosch nu is!

---

Schakenbosch, Ooit ben ik er begonnen als leerling B verpleegkundige in 1974. De Hoge Roest, personeelsflat, stond net een jaar, en ik nad er mijn kamer. Er liggen heel wat voetstappen van mij op het terrein. Bitterzoet zijn de herinneringen; het terrein is in verval. Maar toch nog prachtig genoeg om niet te verkwanselen aan geld, steen en beton. Deze terreinen zijn uniek in Nederland. Breng het terug in oude staat en laat het de gezondheid van mensen dienen.

---

Het park is een hele mooie plek om tussen mijn drukke leven door tot rust te komen. Ik wandel hier minimaal één keer per week. Ook ontmoet ik er andere mensen. De natuur nodigt uit om jezelf te zijn, waardoor dit effect heeft op elkaar. In Leidschendam is dit één van de weinige plekken waar ik dit zo ervaar.

---

Een prachtig stuk natuur, eergisteren die prachtige rood met witte stippen paddenstoel gevonden en vorige week 2 keer een rode eekhoorn. Dit park moet blijven.

---

Wij wandelen bijna elk weekend door Schakenbosch en omgeving. Het is een belangrijk stukje groen direct naast de deur. Even geen volle bebouwing, geen beton, maar gewoon een rustig park. Het grote grasveld is een fijne plek voor kinderen om even lekker te bewegen. Je hoeft er de auto niet voor te pakken!

---

Ik steun jullie actie. Ik woon al jaren net op de grens van Leidschendam en Voorschoten. Ik kom dan ook al jaren in het park om met de hond te wandelen en zou het niet willen missen.

---

Een prachtig gebied om in te hardlopen. Het zou zonde zijn als dit verdwijnt.

---

Het park is voor ons al bijna 20 jaar een bron van inspiratie en ontspanning. De diversiteit aan bomen, de stilte , kleinkinderen leren fietsen en wijzen op het plezier om allerlei ontdekkingen te doen. Speuren naar paddenstoelen, eekhoorns etc. maar ook voetballen en spelen. Heerlijk om dat zo dicht bij huis en veilig allemaal te kunnen doen.

---

Dit unieke bos met prachtige en bijzondere flora en fauna o.a een eekhoorn kolonie en unieke bomen mag niet geofferd worden aan huizenbouw voor de welgestelden. De Gemeente Leidschendam Voorburg, waar ik ook woon, moet zijn verantwoording nemen en dit unieke park behouden voor inwoners en recreanten van buiten. De politieke partijen in deze gemeente hebben om onze stemmen gevraagd nu kunnen ze laten zien wat ze waard zijn. Dit park is een groene long dat niet vernietigd mag worden door huizenbouw.

---

Vanuit Den Haag naar Voorschoten fiets ik er vaak doorheen. Een enorme rust komt er over me heen als ik door het Park rij. Mijn moeder rijdt er ook vaak met haar Scootmobiel doorheen. Zij is er ook graag. Een supermooi rustig park dat NOOIT mag verdwijnen. We hebben al zo weinig parken en natuur! Wat is een stad zonder natuur? AFBLIJVEN alstublieft !!!

---

Pas geleden met mijn vriend door dit park gelopen. Hij woont hier in de buurt, ikzelf niet. Maar ik was zeer onder de indruk van de schoonheid en diversiteit van planten en bomen in dit park. Het zou eeuwig zonde zijn als dat zou verdwijnen. En zeker als dit zou moeten wijken voor kapitale villa's die slechts voor een klein aantal mensen betaalbaar zijn. Er zijn zoveel mensen die genieten van de rust en de stilte hier, dat is zoveel waard. Laten we het groen dat er nu nog is zoveel mogelijk behouden.

---

Ik kwam onlangs een bericht in het blad " vogels" tegen, dat de groene specht op de rode lijst staat. Dit betekent zoals je waarschijnlijk wel weet, dat dit een beschermde vogel is. Aangezien er in het park een aantal van deze groene spechten gehuisvest zijn is het welllicht een puntje van aandacht bij jullie strijd voor het behoud van het park.

---

Ik werk in Leidschendam en ons dagelijks hoogtepunt is een heerlijke lunchwandeling in the Park Schakenbosch. In elk jaargetijde genieten wij van de natuur in het bos en nu ook vooral van de ooievaars die zich er weer genesteld hebben. De oude karakteristieke gebouwen die er nu nog staan zouden heel goed een andere bestemming kunnen krijgen met behoud van het park.

---

Een heerlijke uitlaadklep voor de stress op kantoor. We wandelen dagelijks door het park en genieten van de rust, uitlopende soorten vogels en overige flora en fauna. ik zou het betreuren als dit alles teniet zou worden gedaan. We hebben al aan groen ingeleverd de laatste jaren hier.

---

Park Schakenbosch is een prachtig park waar ik bijna dagelijks samen met onze honden geniet van wat dit park ons te bieden heeft. Eeuwig zonde als dit stukje groen in Leidschendam moet wijken voor woningbouw. DIrect naast Schakenbosch liggen volop weilanden. Gebruik deze voor woningbouw. Dan kunnen ook de nieuwe bewoners genieten van al het moois dat Park Schakenbosch te bieden heeft.

---

Een dagelijks rustpunt voor mens en dier. Ik kom hier al jaren wandelen met mijn hond en hoop dit ook nog jaren te kunnen doen. De enige fatsoenlijke uitlaatplaats in Leidschendam waar honden met elkaar kunnen spelen.

---

Na een week werken, mijn ideale plek om tot rust te komen!

---

Park Schakenbosch. Behouden. Zeldzame beschermde orchidee. Afwatering in verstedelijking. Zuivering van fijnstof. Eeuwenoude bomen en pad.

Steun ook
Behoud Park Schakenbosch
bottom of page